چرا باید بیمناسبت هدیه بدیم؟
هدیه بیمناسبت، از آن دست اتفاقهای غافلگیرکننده و زیباست که خاطره آن هرگز فراموش نمیشود. وقتی از هدیه و کادو حرف میزنیم، ناخودآگاه حواسمان به مناسبتهایی مثل سالگرد ازدواج یا روز تولد معطوف میشود. اما اصلاً چرا کادو دادن، باید حتماً مناسبت خاصی داشته باشد؟ دلایل زیادی برای تقدیم هدیه بیمناسبت به انسانهای ارزشمندی که در زندگیمان حضور دارند، وجود دارد که ما در این مطلب از یکچیز، ۷ مورد از آنها را به شما معرفی میکنیم.
۱-ابراز علاقه
هدیه دادن، صحبت با دیگران به زبان عشق و علاقه است. انسانها، سخنور به دنیا نمیآیند و بسیاری از آنها، هرگز نمیتوانند محبتشان را به دیگران با بیان عبارات و جملات خاص ابراز کنند. اینجاست که هدیه و هدیه دادن، اهمیت زیادی پیدا میکند.
یک هدیهی زیبا میتواند بهاندازه کلمات و گاهی حتی بیشتر از آنها، روی مخاطب، تأثیر بگذارد. وقتی به کسی هدیه بیمناسبت میدهید، آشکارا به وی نشان میدهید که فارغ از مکان و زمان، برایش چقدر ارزش قائل هستید و چقدر دوستش دارید.
۲-القای حس خاص بودن
همه ما دوست داریم جایگاه خاص و متمایزی در زندگی دیگران داشته باشیم. اغلب انسانها، به افراد معدودی در زندگیشان هدیه بیدلیل میدهند و آگاهی از اینکه ما هم جزء یکی از همین افراد معدود هستیم، احساس فوقالعادهای درونمان ایجاد میکند. هدیه دادن، دیگران را از جایگاه ویژهای که در ذهن و دلمان دارند، آگاه میکند و باعث میشود رابطهای مستحکمتر و عمیقتر با آنها داشته باشیم.
۳-تقدیر و سپاسگزاری
اهدای هدیه بیمناسبت، گاهی هیچ دلیلی جز سپاسگزاری و تشکر از فرد مقابل ندارد. سپاسگزاری از کسانی که به آنها اهمیت میدهید و برایتان بسیار ارزشمند هستند. این سپاسگزاری میتواند بدون هیچ دلیل یا مناسبت خاصی باشد.
گاهی هم هدایا ابزاری برای تشویق و ارج نهادن دیگران در ازای موفقیتها و دستاوردهایشان میتواند باشد. وقتی به برادر یا خواهر کوچکتان که تازه مهارت خواندن را یاد گرفته، یک کتاب داستان جذاب، هدیه میدهید، درواقع بابت شایستگیاش از او تقدیر کردهاید.
۴-توجه نشان دادن
دادن هدیه بیمناسبت باعث میشود تا به فرد مقابل بفهمانید که به او توجه زیادی دارید و نیازهایش را درک میکنید. فرض کنید یکی از لوازم شخصی همسرتان، مدتی قبل به هر دلیلی خراب شده باشد و حالا شما همان وسیله (بلکه بهترش) را برای او خریدهاید. وقتی همسرتان چنین هدیهای را از شما دریافت میکند، علاوه بر خوشحالی از بابت دریافت هدیه، مطمئناً متوجه این میشود که شما لحظهای را که از خرابی آن وسیله مطلع شدید، خیلی خوب به خاطرتان سپردهاید. این کارتان، نشانهای از توجه به همسرتان است و یکی از بهترین آثاری است که هدیه دادن میتواند در فرد مقابل ایجاد کند. اینکه بدانیم مورد توجه کسی قرار داریم و او به نیازهایمان اهمیت میدهد، احساسی غیرقابل وصف است.
۵-جبران خطا
ما باید این واقعیت را بپذیریم که انسان هستیم و همه در طول زندگی، مرتکب خطاها و اشتباهاتی میشویم. هیچ کس نمیتواند ادعا کند که کامل و بیعیب و نقص است. در این بین، گاهی خطاهایمان باعث میشود دیگران را برنجانیم. البته قطعاً قصد و نیتی وجود ندارد. انسانی که از لحاظ روانی سالم باشد، دلش نمیخواهد باعث ناراحتی دیگران شود. بیملاحظگیهای ناخواسته یا شتابزدگی، عامل اصلی بخش عمدهای از رنجشهای ناخواسته هستند. یک حالت چهره، یک جمله یا از دست دادنِ کنترل روی خودمان برای حتی یک لحظه، میتواند باعث شود که دیگران را خیلی ساده، از خودمان برنجانیم.
رنجاندن انسانها، بالأخص آنهایی که دوستشان داریم یا برایمان اهمیت زیادی دارند، معمولاً نوعی احساس گناه درونی برایمان ایجاد میکند. در چنین شرایطی است که تقدیم یک هدیه بیمناسبت میتواند ایده بسیار خوبی باشد. با انجام این کار، شما به طرف مقابل نشان میدهید که واقعاً از عملکردتان پشیمان هستید و برای جبران خطایتان، سعی میکنید دلش را به دست بیاورید.
۶-غافلگیر کردن
گاهی دادن هدیه بیمناسبت، هیچ دلیلی جز میل و ارادهی خود شما برای غافلگیر کردن دیگران ندارد. گاهی دلتان میخواهد بدون هیچ دلیلی به یکی از افراد مهم و عزیز زندگیتان کادو دهید و این تصمیم، تابع هیچ مناسبت، قاعده و قانونی نیست.
بهطورکلی، هدیه دادن، بخشی از تعاملات انسانی را تشکیل میدهد که در هر لحظهای از یک رابطه میتواند اتفاق بیفتد. تصور کنید نگاه کردن به چهره حیرتزدهی همسر، مادر، پدر و سایر عزیزانتان حین دریافت هدیه بیمناسبت، چه قدر میتواند جالب و لذتبخش باشد. تماشای اینکه خطوط و اجزای صورتشان، یک فرایند جالب را میگذرانند و از حالت بهت و گیجیِ اولیه به خوشحالی و رضایت و قدردانی میرسند، واقعاً احساس جالبی برایمان ایجاد میکند.
۷-افزایش آگاهی
افزایش آگاهی یکی از دلایل جالب برای تقدیم هدیه بیمناسبت به دیگران است که احتمالاً تاکنون به آن فکر نکردهاید. این آگاهی میتواند علاوه بر خوشحال کردن طرف مقابل، باعث بروز تغییر در برخی نگرشها یا رفتارهایش شود. مثلاً خرید محصولی از یک برند خاص که در تولید محصولاتش از منابعی بیضرر برای محیطزیست استفاده میکند، میتواند نگرش و عادات خریدِ گیرندهی هدیه را به نفع محیطزیست و زندگی بهتر، تغییر دهد و وی را به خرید مجدد آن محصول از همان برند مجاب کند.
مثال دیگری بزنیم. وقتی شما برای خرید هدیه بیمناسبت، با مراجعه به سایت یکچیز، روی یک محصول متمایز دست میگذارید، پس از دادن هدیه، احتمالاً طرف مقابل از شما میپرسد که این هدیه را از کجا خریدهاید؟ بههرحال، انتخاب هدیه مناسب، یک دغدغه عمومی برای همه افراد است و شما میتوانید با معرفی سایت یکچیز به دیگران، خرید هدیه را برای آنها به فرایندی ساده، جذاب، مقرونبهصرفه و لذتبخش تبدیل کنید.
سخن آخر
تقدیم هدیه بیمناسبت را فراموش نکنید! گاهی باید خارج از ضوابط و مناسبها اقدام کرد. دریافت هدیه بیدلیل که مناسبت خاصی ندارد، میتواند بسیار بیشتر از هدایای مناسبتی، گیرندهی هدیه را خوشحال کند. وقتی عنصر غافلگیری را به همه احساسات خوبی که موقع خرید هدیه دارید، اضافه میکنید، آنچه کادو میدهید، به هدیهای منحصربهفرد و ماندگار تبدیل خواهد شد.