• ما را دنبال کنید
رابطه طولانی بسازیم

چگونه یک رابطه‌ی طولانی بسازیم؟

 

آگاهی از نکات رابطه پایدار و اینکه بدانیم چطور باید کیفیت رابطه‌مان را حفظ کنیم، اهمیت زیادی دارد. واقعیت این است که احساسات ما در رابطه، به مرور زمان، دستخوش تغییر می‌شوند. هیجان جرقه‌ای و اولیه‌ی عشق، دائمی نیست. البته این بدان معنا نیست که رابطه و محتوای آن، با گذشت زمان از بین می‌رود. بلکه منظور این است که رابطه با گذشت زمان، تکامل می‌یابد. این تصور که شور و زیبایی یک رابطه فقط به ماه‌ها یا سال‌های نخست زندگی مشترک محدود می‌شود، کاملاً نادرست است.

در رابطه بلندمدت با شریکی که خودمان او را انتخاب کرده‌ایم، باید تلاش کنیم تا ضمن حفظ هیجان و سرزندگی، احساس شور و صمیمیت رابطه را عمیق‌تر کنیم. انجام چنین کاری، مستلزم خودداری از برخی عادات و رفتارهای مخرب است که زوجین معمولاً در طولانی‌مدت، به آن‌ها دچار می‌شوند. عادات و رفتارهایی که روح و شور رابطه را می‌کشند و کوره‌ای را که تا چندی قبل، داغ و آتشین بود، سرد می‌کنند. آگاهی از نکات رابطه پایدار به افراد می‌آموزد که چطور از روابطشان در مقابل گذر زمان و آفت‌هایی که در بلندمدت می‌توانند از کیفیت رابطه بکاهند، محافظت کنند. این شما و این هم پنج توصیه طلایی درباره نکات حفظ رابطه!

۱-برای خنده و شادی اهمیت قائل شوید!

معرفی نکات رابطه پایدار را با تأکید بر اهمیت خنده آغاز می‌کنیم. توانایی با هم خندیدن، نشانه‌ای از نشاط و سلامت یک رابطه است. بسیار مهم است که بتوانید لحظات شاد را با یکدیگر تقسیم کنید و از کنار هم بودن، از ته دل، بخندید و خوش باشید. شادی و خنده را به یک مؤلفه دائمی در رابطه‌تان تبدیل کنید. حتی زمانی که رابطه به هر دلیلی، رو به جنجال و دعوا می‌رود، سعی کنید با شوخی کردن، آن را به یک اتفاق بامزه تبدیل کنید. اینکه بتوانیم همراه با شریکمان، به نواقص یا اشتباهاتمان بخندیم، کمک زیادی می‌کند تا از رویدادهای ناخوشایند و ترکش‌های آن، دور بمانیم. البته یادتان باشد که نه به هم، بلکه با هم بخندید!

۲-پذیرای تجربه‌های جدید باشید!

پذیرش تجارب جدید، دومین مورد از موارد پنج‌گانه نکات رابطه پایدار است. وقتی رابطه نزدیک‌تر می‌شود، طرفین معمولاً با محدود کردن خود یا فرد مقابلشان به یک سری عادات و رفتارهای خاص، به‌تدریج از یکدیگر فاصله می‌گیرند. یادتان باشد عشق در خلأ وجود ندارد بلکه این ما هستیم که باید با صرف زمان و انجام اقدامات مؤثر، آن را زنده نگه داریم. بنابراین به چیزهایی که شریکتان را خوشحال می‌کند و همین‌طور به علایقش، توجه نشان دهید و مراقب باشید عملی انجام ندهید که او را از آن چیزهایی که دوست دارد، محروم سازد. گاهی ممکن است خوشحال کردن شریکتان، مستلزم خارج شدن از منطقه امن و پذیرش یک تجربه جدید باشد. از انجام این کار دریغ نکنید!

۳-عشقتان را ابراز کنید!

ابراز احساسات، یکی از اساسی‌ترین نکات رابطه پایدار است. عشق واقعی تنها زمانی وجود دارد که به‌صورت یک نیروی ملموس و محسوس، بین دو نفر در جریان باشد. پس احساستان را جاری کنید و از ابراز آنچه احساس می‌کنید، اکراه نداشته باشید. به شریکتان با صراحت بگویید که چقدر دوستش دارید. وقتی او را می‌بینید اجازه دهید هیجانتان، فوران کند. برایش وقت بگذارید و با او درباره موضوعات مختلف، حرف بزنید. محبت را به بخش جدایی‌ناپذیری از رابطه‌تان تبدیل کنید. یک پیاده‌روی ساده، گرفتن دست‌های محبوب و برقراری ارتباط چشمی با او، امور ظاهراً کوچکی هستند که به‌راحتی در بحبوحه مشغله‌های کاری و روزمرگی‌های زندگی گم می‌شوند، اما به شکلی معجزه‌آسا می‌توانند در حفظ هیجان و شور عشق، نقشی کلیدی ایفا کنند.

۴-هویت مستقلتان را حفظ کنید!

چشم بستن روی خودتان و از دست دادن هویت مستقل در یک رابطه عاشقانه، یکی از بزرگ‌ترین تهدیداتی است که از بین نکات رابطه پایدار، باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید. نزدیک شدن به فرد مقابل، به معنای پا گذاشتن روی خود یا باختن استقلال هویت نیست. طرفین یک رابطه به‌جای تلاش برای ادغام در یکدیگر و تبدیل شدن به موجودی جدید، باید سعی کنند به کامل‌ترین نسخه‌ی خودشان آپگرید شوند! بنابراین به علایق خاص و شخصی شریک زندگی‌تان، احترام بگذارید و سعی نکنید او را از خودش بگیرید. درعین‌حال، برای علایق خودتان نیز اهمیت قائل شوید و البته در این خصوص احتیاط کنید که حفظ استقلال را با خودخواهی، اشتباه نگیرید!

۵-گارد دفاعی‌تان را باز کنید!

تغییر گارد، از دیگر نکات رابطه پایدار است! مشارکت در تعامل آزاد و پذیرش بازخورد به ما در رفع موانع و مشکلات رابطه کمک زیادی می‌کند. وقتی شریک زندگی‌تان انتقادی از شما می‌کند، به‌جای توجیه بی‌اساس یا گرفتن گارد دفاعی، صحت گفته‌هایش را با رویکردی بی‌طرفانه، ارزیابی کنید. حقایق را بپذیرید و با او درباره احساساتش و آنچه می‌گوید، همدلی کنید. البته منظور از همدلی این نیست که کورکورانه و برای خوشحالی او، دستی‌دستی خودتان را مقصر جلوه دهید! بلکه همدلی این اطمینان را برای شریکتان ایجاد می‌کند که می‌تواند بدون نگرانی از مواجهه با واکنش‌های منفی و بعضاً ترسناکتان، حرف‌هایش را به شما بزند.

 سخن آخر

مواردی که در این مطلب از یک‌چیز، تحت عنوان نکات رابطه پایدار، بیان کردیم، در کیفیت رابطه‌تان، بسیار اثرگذار هستند. البته واضح است که آگاهی از نکات رابطه پایدار، تا وقتی اراده‌ای برای به‌کارگیری آن‌ها در کار نباشد، نمی‌تواند نتایج چشمگیری در رابطه برایتان ایجاد کند. برای ایجاد تغییرات مثبت، باید عمل‌گرا بوده و دانسته‌هایمان را به کار بگیریم. یک‌چیز رابطه‌ای تا ابد عاشقانه و رؤیایی را برایتان آرزو می‌کند!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید