• ما را دنبال کنید

اثرات روانی رنگ ها در دکوراسیون داخلی

قرمز: یکی از رنگ هایی است که اکثر افراد ارتباط قوی با آن برقرار می کنند و واکنش شدیدتری نسبت به آن نشان می دهند. احساساتی نظیر قدرت، رشادت، تخطی، بر انگیختگی جنسی و هیجان به آن نسبت داده می شود. این رنگ مناسب فضا هایی است که در انها فعالیت های جسمانی زیادی صورت می گیرد می توان در اشپزخانه ، اتاق هایی مخصوص بازی ، سالن های اجتماعات برای ایجاد سایه روشن از درجات تیره قرمز استفاده کرد این کار نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت این رنگ برای فضایی که الزم است دور از هیجان باشند)اتاق انتظار پزشکان،اتاق انتظار مناسب نیست(

زرد: رنگ خوشحالی، شادی، خرسندی، و سعادتمندی است. مردم اصولاً با مشاهده این رنگ اشتیاق، وجد و سرور، انرژی، خوش بینی، نیک اندیشی، و شور را تجربه می کنند . به کار بردن درجات تند وپر رنگ زرد را در اتاق های مطالعه توصیه نمی شود،ترکیب سایه روشن های لیمویی،کرم،پرتقالی نیز فضا را زیبا و شیک می کند درجات کم رنگ تر زرد، رنگ های مناسبی برای دیوار ها هستند این رنک برای فضاهای که برای استراحت هستند مناسب نیست.

سبز: آرامش بخش است و تنش را برطرف می کند ، تداعی گر طبیعت است.رنگ سبزغالبا به منظور کمک به رفع بحران های روحی مورد استفاده قرار میگیرد این رنگ برای اتاق های کودکان و اتاق های بیماران در بیمارستان یا اتاق عمل رنگ مفیدی است رنگ سبز با درجات تیره تر)امیخته با سیاه(می توانند باعث کوچک نمایی مکان های وسیع گردند.

آبی: آبی اصولاً با احساساتی نظیراعتماد، اطمینان، صداقت، وفاداری، منطق، آرامش، سکون و سکوت، و توجه و تمرکز همراه است. باید توجه داشت که برخی از ترکیبات رنگ آبی اثرات پویاتر و پرتحرک تری دارند و برخی از آنها سردتر و دور از دسترس می نمایند .رنگ ابی به دلیل ایجاد ارامش در اتاق خواب به کار می رود ولی امکان دارد کودکان درون گرا کند و دچار افسردگی شوند ابی برای کاهش درد و تسکین بیمار مناسب است. ابی نیز برای محیط هایی که پذیرای فعالیت های جسمانی زیادی هستند رنک مناسبی نیست،این رنگ موجب وسیع تر جلوه کردن مکان می گردد و می توان از ان برای دلبازتر کردن فضاهای محصور و بسته استفاده کرد و امیخته شدن ان با سیاه خصوصا در حد وسیع می تواند منجر به بروز تنبلی گردد.

بنفش: عموماً حد تعادلی میان انرژی و هیجان قرمز و آرامش و سکون آبی ایجاد می کند. در روانپزشکی بخاطر اثرات ارام بخش ان برای درمان کسانی که از ترس و وسواس رنج می برند استفاده می شود،بنفش به تعادل فکری انسان کمک می کند و حساسیت و دلسوزی را گسترش می دهد بنفش آمیخته با سفید مناسب اتاق خواب و اتاق مطالعه است.

نارنجی: این رنگ از ترکیب دو رنگ قرمز و زرد به دست می اید به همین دلیل دارای ویژگی های اقتدار رنگ قرمز و ملایمت رنگ زرد است از رنگ نارنج برای اتاق ناهار خوری،اشپزخانه که موجب افزایش اشتها میشو( ،اتاق نشیمن وسالنهای ورودی استفاده می شود،نارنجی برای هر مکانی که عده ای به منظور شرکت در مجمعی خاص با لذت بردن از اوقات خود، در آن جمع می شوند رنگ فوق العاده ای است . ولی وقتی که در اتاق خواب استفاده میشود ممکن است شخص بیدار نگه دارد ،این رنگ موجب کوچکتر به نظر رسیدن فضا میشود.

سفید القا کننده ی ارامش و صفاست و یکی از کاربردی ترین رنگ در طراحی دکوراسیون است سفید قابل ترکیب با همه رنگها است و فضا را بزرگتر و روشنتر نشان می دهد، رنگ سفید محیط های گرم را سرد و محیط های سرد را درخشان می کند. با این وجود باید در فضاهای شمالی با احتیاط از آن استفاده کرد، زیرا در چنین محیط هایی، گریز از سفید، جذابیت بیشتری ایجاد می کند.  سفید برای فضاهای کوچک و کم نور مناسب است. ترکیب این رنگ با رنگ های سیر موجب ایجاد خطاهای بصری میشود.

سیاه: رنگ سیاه می تواند حالتی پیچیده و در عین حال باشکوه به طراحی داخلی بدهد. جذب نور یکی از ویژگی های طبیعی این رنگ به شمار می رود، سیاه دارای انرژی غلیظ و سنگینی است، به همین دلیل پیشنهاد می شود تنها از مقدار محدودی از ان استفاده شود، رنگ امیزی سقف با رنگ زیاد به هیچ وجه توصیه نمی شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید