اصول دکوراسیون
اصول اولیه دکوراسیون لازمه ی رعایت نکاتی است:
۱-از رنگ های جدید برای نقاشی دیوارها استفاده کنید، دیوار ها را با توجه به رنگ دکوراسیون منزل تان نقاشی کنید و همیشه به رنگ سفید برای دیوار ها اکتفا نکنید.
۲- از ترکیب دو سبک در دکوراسیون داخلی منزل تان استفاده کنید، میتوانید سبک مدرن و کلاسیک را با هم ترکیب کنید که اتفاقا نتیجه آن بسیار خاص و منحصر به فرد خواهد شد.
هرکسی که بخواهد طراحی دکوراسیون منزل را انجام دهد باید از ۳ ویژگی برخوردار باشد:
۱- دانش کافی: برخوردار باشد. اطلاعات دانش معماری، معماری داخلی و دکوراسیون در سطوح مقدماتی. آگاهی از چگونگی استفاده و نحوه بهره بردن از متریالهایی چون رنگ، مبلمان، عناصر دکوری و تزئینی و… که کاربرد اساسی در طراحی دکوراسیون داخلی دارند، بسیار مهم است.
۲– زیباییشناسی: واژهی «زیباییشناسی» (استتیک) ریشه ی یونانی داشته و به معنای درک زیبایی است. معنای زیباییشناسی معماری داخلی یا دکوراسیون این است که چگونگی زیبایی محیط پیرامون و جایگاه شخص در محیط داخلی را به معنای واقعی درک کنیم.
۳- خلاقیت: خلاقیت اساس ناگسستنی هر هنر و هنرمندی است. از سوی دیگر جرقهی یک ایده ناب طراحی داخلی با خلاقیت کلید میخورد. ازآنجاییکه طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی ترکیبی از هنر و فن میباشد، بنابراین خلاقیت و نوآوری در طراحی دکوراسیون داخلی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
یک طراح داخلی و دکوراتور باید به خوبی با این اصول آشنا باشد تا طراح موفقی بشود:
۱-اتحاد و یکپارچه گی
اتحاد و همبستگی متریال ها در طراحی داخلی بر یکپارچگی و هماهنگی آنها تأکید دارد. تمام عناصر مورداستفاده در دکوراسیون داخلی مکمل یکدیگر هستند و بایستی هوشمندانه با یکدیگر ترکیب شوند.
۲-توازن
اصل تعادل در نظم متریالها یکی از فاکتورهای مهم است که برای رسیدن به اصل تعادل دیداری بکار میرود. تعادل تنها زمانی حاصل میشود که وزن بصری متریالها و عناصر دیگر معماری داخلی بهطور مساوی در فضا توزیع گردد.
۳-ریتم
اصل ضرب اساساً نشاندهنده یک حرکت متصل بین متریالهای مختلف دکوراسیون داخلی میباشد. این حرکت برای حفظ یکضرب آهنگ بصری بین متریالهایی که وزنهای دیداری متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند ایجاد میشود. این هماهنگی بهخصوص میبایست در طراحی دکوراسیون منزل رعایت شود.
۴-تاکید
تأکید همانطور که از نامش پیداست، یک اصل اساسی است و به موضوع خاصی اشاره دارد. اصل تأکید بخش مرکزی معماری داخلی و طراحی داخلی به شمار میرود و سایر بخشها را تحت شعاع خود قرار میدهد.
۵-سایه روشن
کنتراست به تفاوت در درخشندگی یا رنگ اشیائی که احجام را از یکدیگر متمایز میسازد اشاره میکند. در طراحی دکوراسیون داخلی کنتراست را میتوان با دو عنصر به نامهای رنگ و جنس به دست آورد.
۶-رنگ و متریال
رنگ و متریال ویژگی اصلی دنیای ما است. رنگ همواره در فرآیند تکاملی انسان نقشی مهمی ایفا کرده و مینماید. هارمونی رنگ در طراحی داخلی و ترکیب آن در هر فضایی به اقتضای نوع کاربری و عملکرد آن متفاوت است و یک طراح داخلی باید بادانش کافی و خلاقیت هنری خود بهترین حالت ترکیب رنگ و متریال را برای هر فضایی بیافریند.
۷-مقیاس و تناسب
اصول مقیاس و تناسب، این اطمینان را حاصل میکنند که در یک فضا، اشیاء بهگونهای به نظر برسند که انگار به یکدیگر تعلق دارند. حجمها و متریالهای محیط داخلی با سه عنصر ابعاد، شکل و رنگ اشیا هماهنگ میگردند.
۸- جزئیات
جزئیات شبیه گیلاس بر روی بستنی هستند، ممکن است حجم بستنی بیشتر به نظر برسد اما بدون گیلاس کامل نیست. این مثال درباره طراحی دکوراسیون داخلی هم صدق میکند. مبلمان، لوازم دکوری و … جزئیاتی هستند که دکوراسیون منزل را کامل میکنند.
۹-هماهنگی معماری و دکوراسیون
طراح دکوراسیون میبایست اطلاعاتی درزمینهی معماری داخلی داشته باشد تا بتواند پلان، فرم و ساختارهای حجمی را با ایده دکوراسیون خود هماهنگ نماید. بهعنوانمثال در طراحی دکوراسیون منزل قرارگیری پنجره و روشنایی، دیوارها و فرمها نسبت به مبلمان، رنگها و … باید هوشمندانه و خلاقانه انجام شود تا هماهنگی لازم میان معماری داخلی و دکوراسیون ایجاد شود.
۱۰-خلاقیت و ذوق هنری
باید بدانیم که هنر و خلاقیت هنری ذاتی است. این بدان معناست که هنر و خلاقیت از درون جوشش مییابد و صرفاً آموزشی نیست؛ اما کسانی که این ویژگی را ندارند میتوانند با کوشش و آموزش خلاقیت خود را پرورش دهند. معماری داخلی، طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی هم مانند دیگر هنرها نیاز به خلاقیت و ذوق هنری دارد و خلاقیت مهمترین حسن یک طراح است.