نماد سایت فروشگاه یک چیز

راهکارهای شاد بودن

هدیه

هدیه

 

زندگی شاد، بدیهی‌ترین حقی می‌تواند باشد که همه باید آن را از دنیا مطالبه کنیم. اما عجیب اینجاست که گاهی این واقعیت به‌آسانی فراموشمان می‌شود. گاهی ممکن است به نظر برسد که در این دنیا، نمی‌توان شاد زندگی کرد. چنین تفکری از اساس، نادرست و خطرناک است.

شاد زندگی کردن، باید هدفی باشد که همه فعالیت‌هایمان را تحت‌الشعاع قرار دهد. در اینجا به بیان توصیه‌هایی برای زندگی شادتر می‌پردازیم. پس برای آنکه خوشحالی را به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی‌تان تبدیل کنید، این هفت قاعده‌ی طلایی را به کار بگیرید!

۱-نقص‌هایتان را بپذیرید!

تلاش برای بی‌عیب و نقص بودن، تقلایی نافرجام است و رسیدن به کمال مطلق، غیرممکن خواهد بود. اگر قرار باشد پیوسته برای رسیدن به کمال تلاش کنید و از نقص‌هایتان فراری باشید، آنگاه خودتان، عزت‌نفستان را مخدوش کرده و هرگز نمی‌توانید خوشبختی واقعی را در زندگی احساس کنید.

کمال‌گرایی، ذهنیتی خطرناک است که زندگی و شادی شما را می‌بلعد. پس نقص‌هایتان را بپذیرید و بابت آن‌ها شرمنده نباشید. البته خیلی خوب است که برای رفع کاستی‌هایتان، تلاش معقولانه‌ای از خود نشان دهید، اما این تلاش نباید شما را وارد جاده‌ی بی‌مقصد کمال‌گرایی کند! همین‌که در حد خودتان، خوب باشید، کفایت می‌کند. این اصل یکی از الزامات قطعی و اساسی برای داشتن یک زندگی شاد است.

۲-خودتان باشید!

خودتان نبودن و تقلای دائمی برای تظاهر کردن یا سانسور آنچه درونتان می‌گذرد، احساسی ناخوشایند، غم‌انگیز و حتی ترسناک است. این باعث می‌شود که زندگی برایتان تنگ و محدود به نظر برسد؛ برای اینکه بهتر بتوانید خودتان باشید، سعی کنید برای تعامل با افراد بی‌طرف یا کسانی که از رؤیاها و ارزش‌هایتان، حمایت می‌کنند، زمان بیشتری صرف کنید. دلیلی ندارد درباره این مفاهیم با افرادی صحبت کنید که دائماً شایستگی شما یا آنچه را به دنبالش هستید، زیر سؤال می‌برند.

۳-برای چیزهایی که سر کیفتان می‌آورند، زمان بگذارید!

برای داشتن زندگی شاد، اختصاص زمان و انرژی به فعالیت‌هایی که باعث ارتقای روحیه، هیجان‌زدگی یا سر کیف شدنتان می‌شوند، بسیار مهم است. سعی کنید گاهی خودتان، منشأ این سر کیفی و هیجان باشید. مثلاً هر هفته در پی تجربه چیزهای جدید (هرچند کوچک) باشید. گاهی هم تغییر بعضی الگوهای ثابت زندگی می‌تواند حسابی سرحالتان کند. برای این منظور، بد نیست ایده‌های زیر را امتحان کنید:

  • اگر همیشه برای ناهار، گوشت می‌خورید، یک وعده غذایی گیاهی را امتحان کنید؛ آسمان به زمین نمی‌آید!
  • به موسیقی‌هایی گوش کنید که انتخاب معمول شما نیستند.
  • اگر عادت دارید شب‌ها در خانه بمانید، گاهی با دوستانتان به پیاده‌روی، کافه یا سینما بروید..

    ۴-خوش‌بین باشید!

زندگی شاد پیوند محکمی با خوش‌بینی دارد. بدبینی می‌تواند دلیل بسیاری از احساسات ناخوشایند در زندگی باشد و شما را بعضاً به بن‌بست برساند. بدبینی باعث می‌شود این‌گونه فکر کنید که تلاشتان، هیچ فایده‌ای ندارد و نمی‌توانید منشأ هیچ تغییر مثبتی باشید چون تحت هر شرایطی، قرار است سرانجام شکست بخورید! چنین دیدگاهی می‌تواند، محدودیت‌هایی نامرئی در زندگی‌تان ایجاد کند و کاری کند در قفس ذهنی خودتان، تا همیشه زندانی باشید. اتخاذ رویکرد خوش‌بینانه می‌تواند آغازی برای یک زندگی شاد باشد.

وقتی در موقعیتی منفی قرار می‌گیرید، به جنبه‌های مثبت ماجرا فکر کنید. یادتان باشد تقریباً هر تهدیدی می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود! آغاز روز با اندیشه‌های مثبت هم می‌تواند کیفیت خوش‌بینی‌تان را در طول شبانه‌روز افزایش دهد. اینکه روزتان را با گوش دادن به یک سخنرانی الهام‌بخش، یک موسیقی انرژی‌زا یا صحبت با یک فرد مثبت که احساسات خوبی در شما ایجاد می‌کند، شروع کنید، می‌تواند تأثیر به سزایی در تغییر نگاهتان داشته باشد.

۵-منتقد درونی را سرجایش بنشانید!

انگیزه، عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس، از مؤلفه‌های ضروری برای داشتن یک زندگی شاد هستند. اما صداهای آشنایی درون شما وجود دارند که دائماً می‌خواهند این عناصر ارزشمند را تضعیف کنند. منتقد درونی، یکی از بزرگ‌ترین موانع نیل به موفقیت در زندگی بسیاری از انسان‌هاست. وقتی اشتباه می‌کنید، شکست می‌خورید یا مورد انتقاد افراد دیگر قرار می‌گیرید، این صداهای موذی، بلند و بلندتر می‌شوند تا شما را از آنچه هستید، آزرده‌تر کنند. ممکن است دائماً در گوشتان تکرار کننند که احمق یا تنبل هستید؛ شاید هی بگویند موفق نمی‌شوید و اساساً به درد لای جرز هم نمی‌خورید!

سرکوب این منتقد درونی و خاموش کردن صداهای مختلفش، یک مهارت بسیار مفید است و یک راهکار ساده وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن، کنترل بهتری روی این صداها داشته باشید. هرگاه این منتقد درونی، لب به سخن گشود، بلافاصله بگویید: بس کن؛ اگر خیلی از او کینه به دل دارید، از عبارت “خفه شو” هم می‌توانید استفاده کنید! آنگاه صحبت با منتقد درونی را با یک جمله‌ی مثبت تأکیدی به پایان برسانید.

۶-فراموش کنید!

چسبیدن به گذشته، خاطرات بدی که افراد برایتان باقی گذاشته‌اند و آسیب‌هایی که از آن‌ها دیده‌اید، واقعاً فایده‌ای ندارد؛ گذشته را رها و در زمان حال زندگی کنید و نیم‌نگاهی به آینده داشته باشید. زندگی در زمان حال، یکی دیگر از اصول اساسی داشتن زندگی شاد است. البته کَندن از گذشته، همیشه هم کار ساده‌ای نیست و ممکن است قدری زمان ببرد. بااین‌حال، راهکارهایی وجود دارند که می‌توانند این کار را تا حد زیادی آسان کنند.

انسان‌هایی را که در گذشته ناراحتتان کرده‌اند، ببخشید. به خودتان یادآوری کنید که این کار را در وهله اول برای خوشحالی خودتان انجام می‌دهید. تا وقتی کسی را نبخشید، به‌نوعی با او در ارتباط خواهید بود و افکارتان ناخودآگاه، به او و خاطراتش بازمی‌گردند. وقتی کسی را می‌بخشید، نه او را، بلکه خودتان را آزاد می‌کنید.

به بخشیدن خودتان هم عادت کنید! با بخشیدن خودتان بابت خطاهایی که مرتکب شده‌اید، عادت بخشش و فراموشی را بیش از همیشه به قسمتی از وجودتان تبدیل می‌کنید. این کار بخشش دیگران و فراموش کردن گذشته را به کار ساده‌تری تبدیل می‌کند.

۷-دیگران را خوشحال کنید!

زندگی شاد با خوشحال کردن دیگران، همبستگی معناداری دارد. چون خودتان اولین کسی هستید که از نتیجه کارتان، احساس خرسندی می‌کنید. وقتی برق خوشحالی را در چشمان کسی می‌بینید یا به تغییر انحنای زیبای خطوط لبخندش دقت می‌کنید، این حال خوب به خودتان بازمی‌گردد. راه‌های زیادی برای خوشحال کردن دیگران وجود دارد که هدیه دادن، یکی از بهترین و زیباترین آن‌هاست. راه‌هایی ساده و بسیار اثرگذار که ما در یک‌چیز، مطلب جداگانه‌ای را به این موضوع اختصاص داده‌ایم؛ در این ارتباط خواندن چند پیشنهاد ساده برای خوشحال کردن دیگران را شدیداً به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم!

سخن آخر

زندگی شاد، قواعدی دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. قواعدی که بعضی از آن‌ها ممکن است در نگاه اول کمی دشوار به نظر برسند، اما مطمئناً برای فراگیری آن‌ها راه‌های زیادی وجود دارد که ما سعی کردیم در این مطلب، ضمن بیان توصیه‌هایی برای زندگی شادتر به بعضی از این راهکارها هم اشاره کوتاهی داشته باشیم. بیایید تا می‌توانیم شاد زندگی کنیم و هنر شاد زندگی کردن را به دیگران نیز بیاموزیم.

 

 

 

خروج از نسخه موبایل